1939

Програма търси агроиноватори за износ към Китай

Програмата за иновативни земеделски стопани, чиито идеи ще бъдат наградени с 25 000, 15 000 и 10 000 евро, ще бъде представена на 7 февруари от 10 часа в Аграрния университет. В нея ще могат да участват физически и юридически лица от агросектора. Събитието се организира от Българо-китайската търговско- промишлена палата (БКТПП), Аграрния университет, Министерството на земеделието, както и Националната служба за съвети в земеделието.

Освен представянето на програмата, в Аграрния университет ще бъдат обобщени и новите моменти в режима за внос на стоки в Китай. Председателят на БКТПП Лъчезар Динев обяснява, че през последните две години има големи промени и са въведени нови документи при износа на стоки от България за Китай. Той ще разкаже как трябва да се осъществява експортът на земеделски, хранителни и козметични стоки. 

Документите за кандидатстване по програмата за иновативни земеделци ще се приемат до края на март. „Парите са от „Центъра за сътрудничество между Китай и страните от Източна Европа”, който е със седалище в София и се финансира от Министерството на земеделието и още 16 държави. Целта е по някакъв начин да се стимулират българите да изнасят земеделска продукция за Китай”, уточнява Динев. Наградният фонд идва от „Акселераторска програма за стартиращи предприятия в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и източна Европа”.

Както „Марица” вече писа, проектите, които кандидатстват за конкурса, ще бъдат представени между 27 март и 2 април в София Тех Парк.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?