Следвайте ни

Стартира ново заснемане на нивите от въздуха

viber icon

През месец юли ще стартира самолетно заснемане за обновяване на цифрова ортофотокарта (ЦОФК) на страната. Тя е за нуждите на Системата за идентификация на земеделските парцели 

Заснемането ще обхване изцяло или частично областите Пловдив, Кюстендил, Перник, София град, София област, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Стара Загора, Сливен и Ямбол. 

Заснемането ще се извършва с два самолета, оборудвани с високотехнологични цифрови камери, осигуряващи необходимото качество на получената цифрова ортофото карта. В резултат на дешифрирането на новата ЦОФК, както и чрез отразяване на резултатите от теренни проверки, проведени през годината, ще бъде определен обхватът на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2020 г.

Договорът с фирмата изпълнител предвижда поетапно заснемане на цялата страна за период от три години, до 2022 включително. По план ще се заснема около една трета от страната на година.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Драган Недраганов

Драган Недраганов

27.05.2020 | 00:10

Демек държавата ще се опита да те накаже ако не си сял това което трябва, и ще подпомага тези които трябва (според нея)

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?