49

През 2023 г.: Работодатели с масови нарушения в земеделието в Пловдивско

От Инспекцията на труда са извършили 173 проверки, а констатираните нарушения са 171

От 173 проверки в региона, 171 нарушения в областта на селското стопанство са констатирали през 2023 г. от Инспекцията по труда в Пловдив.  Нарушенията, засягащи здравословните и безопасни условия на труд са 103 броя, а тези, свързани с трудовоправните отношения - 68 броя. Цифрите предоставиха за „Марица“ от пресцентъра на институцията.

Резултатите от контролната дейност като цяло показват, че секторът е рисков по отношение на използването на различни форми на недеклариран труд и осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

За миналата година контролните органи на Инспекцията по труда са извършили общо за страната 3953 проверки в селското стопанство. Констатираните нарушения са 14 657 броя. От тях 8488 броя се отнасят до осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, а 6158 броя до трудовите правоотношения. Установените случаи на работа без трудов договор в сектора са 291 броя при 228 броя през 2022 г.

С началото на активния селскостопански сезон Изпълнителна агенция  „Главна инспекцията по труда“ традиционно стартира засилени проверки в земеделието. Те продължават до края на стопанската година. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?