Следвайте ни

Посрещаме октомври с летни температури

viber icon

През изтеклия 7-дневен период топлото и сухо време възпрепятстваше качественото провеждане на предсеитбените почвообработки и създаваше неблагоприятни условия за началните етапи от развитието на засетите със зимна рапица пoсеви. Условията позволяваха реколтирането на късните хибриди царевица и слънчоглед. 

През следващия седемдневен период не се очаква съществена промяна в агрометеорологичните условия. Времето ще се задържи топло и горещо за сезона. Октомври посрещаме с летни температури, които в началото на първата седемдневка на месеца ще достигнат 30 градуса.  На места в Западна, Централна и Североизточна България се прогнозират валежи и подобрение на овлажнението в горните почвени слоеве и на условията за извършване на дълбока оран и предсеитбени обработки. През периода текат агротехническите срокове за сеитба на пшеницата в Северна България и високите полета.

До края на септември при лозата и късните овощни видове ще се наблюдава консумативна и технологична зрелост. Очакваните валежи ще осигурят нужната влага за поникването на засетите посеви със зимна рапица. Условия за образуване на слани не се прогнозират, което ще даде възможност за получаване на допълнителна продукция от зеленчуците от късното полско производство. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?