Следвайте ни

Подпомагат свиневъдите с 15 млн. лв.

viber icon

Свиневъдният бранш ще получи 15 млн. лв. по държавна схема „Помощ за реализиране на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свине” за 2020 г. Това съобщи на видеоконферентна среща зам.-министърът на земеделието доц. д-р Янко Иванов с представители на Асоциацията на индустриалното свиневъдство в България и Асоциацията на свиневъдите в България. 

Плащането за свинете майки ще бъде на 100%. През месец септември ще бъдат изплатени 20% от субсидията, а останалите 80% от нея - през декември. За прасетата за угояване плащането ще се извърши за два реализирани оборота, съответно за месеците от май до август и от септември до декември. Към момента наличните свине-майки са близо 45 000, а прасетата за угояване - 360 000.

По мярката ще могат да кандидатстват тези, които нямат регистрирано огнище на африканска чума по свинете през 2020 г.  „Условията, които сме заложили, остават контролният базов лист с положително становище от БАБХ, както и този за изпълнение на изискванията по Наредба №44 за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти с положително заключение от БАБХ“, уточни зам.-министър Иванов.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ковидчо:

Ковидчо:

04.08.2020 | 17:58

Б*х ма'а му! Откъде взеха да ги вадят тези милиони за щяло и нещяло... и защо точно сега, когато текат невиждани за ГЕРБавото управление протести? Съвпадение... едва ли?!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?