Следвайте ни

Подпомагат фермерите със 70 млн. лева, отпуснаха общо 85 млн. за земеделие

Зам.-министър Явор Гечев ще среща днес с фермери в Калояново

viber icon

Допълнителни 85 млн. лв. се отпускат за сектор земеделие. Средствата бяха гласувани на второ четене при актуализацията на държавния бюджет за 2021 г. Така Бюджетната комисия отряза с 25 млн. лв. исканите от Министерство на земеделието общо 110,5 милиона лева.  

От гласуваните 85 млн. лв. 70 млн. лв. ще бъдат предоставени на Държавен фонд „Земеделие“ за подпомагане на земеделските производители, а 15 млн. лв. са отделени за Министерството на земеделието, храните и горите за преодоляване на последиците от градушки.

Заместник-министърът на земеделието Явор Гечев и екип от експерти на аграрното ведомство ще се срещнат със земеделските производители от Пловдивско, които пострадаха от градушката паднала, в края на месец август. Събитието се организира от Община Калояново и ще се състои на днес – 11 септември, от 12:30 часа, в Киносалона към общината.

Целта е стопаните да бъдат запознати с финансовите инструменти и необходимите документи, които са нужни, за да бъдат компенсирани за нанесените им загуби.

До 13 септември 2021 г., включително, е крайният срок, в който земеделските производители могат да подадат заявление за нанесените от градушката щети.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нали

Нали

11.09.2021 | 12:11

Отпускат, но на кои фермери? На наште, нали! Фермери, които и една чушка не са произвели! Сетне тези пари къде? За предизборна кампания на Мунчо Радев и за апартаменти на Боко Рашков! Честита ви промяна!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?