44

Подкрепа за фермерите за преходния период от 5 години

Пакет от ключови политики ще подпомогне земеделските стопани и другите потребители при прехода към по-устойчиви системи за производство на храни. Ще се въведат нови правила на общата селскостопанска политика, за да се гарантира, че фермерите ще бъдат компенсирани за всички разходи, направени за преходен период от 5 години. Преходът ще бъде подкрепен и от предложението относно данните за устойчивостта на земеделските стопанства, както и от развитието на пазара във връзка с прецизното земеделие, като например пръскачки, използващи геопространствено локализиране, и техники за разпознаване на вредители.

Подготвя се нов план за действие за биологичното производство за постигане на целите на стратегията „От фермата до трапезата“ по отношение на пестицидите. Очаква се ЕК скоро да предложи и мярка относно максимално допустимите граници на остатъчни вещества в храните. Така внасяните храни, съдържащи остатъци от забранени вещества, с течение на времето няма да могат да бъдат предлагани на пазара в ЕС. Предполага се с мярката трети държави също да ограничат или забранят употребата на тези пестициди, които вече са забранени в ЕС. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Българин

Българин

05.07.2022 | 18:49

Какво ще подготвяте още,нали убихте земеделските производители или е по добре да кажете ще ги съживим за да ги убием пак.

Отговори
0 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?