Следвайте ни

Пиперът със специални изисквания, пие вода по график

viber icon

Пиперът има специални изисквания към водния режим.  Първата поливка се прави при разсаждането. Добре е няколко дни след това да подсипете стръковете, ​за да се запази по-дълго влагата. Със следващото поливане не трябва да се бърза, освен ако почвата е песъклива и силно водопропусклива.

Първият сигнал за възстановяване на кореновата система е потъмняването на вегетационния връх, след което трябва да се направи второто напояване. Този период трае 1-2 седмици и зависи от качеството на разсада, от почвата, въздушната температура, валежите.

До второто поливане не се препоръчва прекопаване, за да не се пречи на възстановяването на корените. Щом растенията започнат да плододават, поливките стават по-чести, след всяка беритба - през 5-6 дни. Редовно трябва да се следят валежите и типът на почвата.

В никакъв случай не бива да „удавяте” растенията, иначе пиперът пожълтява, цветовете окапват и на такива места се създават условия за развитието на болестта втрънчване. Полезно е да се полива сутрин и привечер. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?