Следвайте ни

Първата общинска биоградина направиха в Троян

viber icon

Първата в страната общинска биоградина изградиха в Троян. Вече берат зеленчуци, които са предназначени за детските и социалните домове в града. За това съобщи в профила си във Фейсбук кметът на Троян Донка Михайлова. 

"Сбъднахме една мечта, в която малцина вярваха - първите биозеленчуци от ​първата общинска биоградина в страната. За съжаление, те няма да отидат в детските градини, както очаквахме, поради това, че временно са затворени. Но пък ще зарадват младежи с увреждания и възрастни хора. ​Вече започна експедиция на зеленчуците към ​защитеното жилище за младежи в Дълбок дол, Дома за стари хора в Добродан и Домашен социален патронаж. От понеделник отварят детските градини, така че продължаваме с биосалатите при децата. Предстои засаждането на домати, пипер и краставици. Био, разбира се. А през есента чакаме и продукцията на овощната градина. Това не само ще осигури здравословна храна на троянските малчугани, но и ще поевтини стойността на храната и ще позволи таксите да продължат да бъдат приемливи за младите семейства", уточнява Донка Михайлова.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?