Следвайте ни

Пак порязаха Селскостопанска академия

Този път балтията е с 30 процента, чакат се нови съкращения

viber icon

Бюджетът на Селскостопанска академия /ССА/ за 2015 г. е орязан с близо 30 процента в сравнение с миналата година. Разходите за издръжка са намалени с над 53 на сто, а тези за персонала – с 20 на сто.

За това алармира председателят на ССА проф. д-р Христо Бозуков. Безпаричието в научните аграрни среди вече е хронично. В продължение на 20 години парите за земеделска наука в България драстично намаляват. По този параграф страната ни също е на последно в Европа. Във връзка с рязко редуцирания бюджет, проф. е изпратил протестна декларация до премиера Бойко Борисов, до министъра на земеделието Десислава Танева и до председателя на Парламентарната комисия по земеделие и храни Румен Христов, подкрепена и от синдикатите КНСБ и Подкрепа.

 

Пълният текст на декларацията четете ТУК или долу в прикачения документ във формат pdf

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

999

999

05.03.2015 | 18:23

Неуважаеми другарю \"Баш Бозук\", ти вероятно си \"демократ\" или геЙбер. Само идиот би твърдял, че \"комунистите\" са разбили селското стопанство. Защото ние помним, че това направи СДС с ЛИКВИДАЦИОННИТЕ комисийки, съставени от най-големите и безотговорни отрепки! А без земеделска наука ще се превърнем в дива и зависима бананова република, защото единствената защита на българското земеделие за сега е ССА. Родоотстъпници като теб работят за чужди интереси и генно модифицирани сортове и породи!

Отговори
0 0
Тодор

Тодор

01.03.2015 | 08:53

Баш Бозука грешно си е написал името. Името му е Баш Тъпака.

Отговори
0 0
Баш Бозук

Баш Бозук

24.02.2015 | 19:14

ква селскостопанска академия, кви мильони?....Селско стопанство отдавана няма. Комуняките го унищожиха, после зелю зелев подписа некролога. Тая академия трябва бързо и смело да се затвори. А всички там академици и професори да си одат на село и да копат домати. За друго не стават.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?