Следвайте ни

Отпускат над 39 млн. лв. за преработка на селскостопански продукти

viber icon

Управляващият орган на Програма за развитие на селските райони (ПРСР) за периода  2014-2020 г. публикува за обществено обсъждане проект на насоки за кандидатстване по процедура чрез подбор по целеви прием за проектни предложения с инвестиционна стойност до 300 000 евро по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“. Процедурата ще бъде с общ бюджет в размер на 39 116 000 лева и е изцяло насочена към кандидати от хранително-вкусовата промишленост.

Очаква се с реализирането на проектните предложения да се подобри цялостната дейност, икономическата ефективност и конкурентоспособността на предприятията в сектора чрез въвеждане на нови продукти, процеси и технологии, включително къси вериги на доставка, както и подобряване на качеството и безопасността на храните и тяхната проследяемост, опазването на околната среда и други.

Публикуваните документи имат цел да запознаят своевременно потенциалните кандидати с условията и изискванията за подаване на проектните предложения по подмярката.

Крайният срок за представяне на предложения и коментари по публикуваните насоки е до 17 септември 2021 г. чрез ИСУН 2020 или на електронна поща: [email protected]

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?