Следвайте ни

Отпускат кредити с 1,5% лихва за овощари и зеленчукари

viber icon

Производителите на плодове и зеленчуци полско и оранжерийно производство могат да се възползват от краткосрочни кредити за реколта 2021 г. Предвиденият финансов ресурс е в размер на 12 млн. лв. От тях 3 млн. лв. ще се разпределят в помощ на оранжерийното производство. Документи ще се приемат до 30 юни 2021 г. в областните центрове на ДФ "Земеделие".  

Заемите ще се предоставят при лихва в размер на 1.5%, а условието е да бъдат погасени до 30 юни 2022 г. 

На подпомагане подлежат земеделски стопани, които имат подадено и приключено заявление по схеми за обвързано подпомагане за плодове и за зеленчуци (полски и/или оранжерийни), реколта 2021 г. Градинарите и овощарите трябва да са подавали поне 3 г. наз​ад заявяване за обвързано подпомагане за плодове и/или за зеленчуци (за Кампания 2018, 2019 и за Кампания 2020 г.).

Кредитите се обезпечават чрез учредяване на особен залог на бъдещо вземане по схеми за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци за 2021 г. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?