44
Следвайте ни

Отпускат 18 млн. лв. за ДДС за селските райони

viber icon

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция в размер на 18 млн. лв. Решение за това е взето на правителствено заседание. 

Средствата са за финансиране на разходи за данък върху добавената стойност (ДДС) на общини по одобрени за подпомагане проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода  2014-2020 г.

Разходите за ДДС на общините, бенефициенти по ПРСР, са недопустими за финансиране по европейските фондове, затова те са заложени и се осигуряват от централния бюджет. По този начин се гарантира обезпечаването и изпълнението на проектните предложения на общините по програмата.

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ гласува финансов ресурс в размер на 2 млн. лв. в подкрепа на розопроизводителите. Чрез схемата ще бъдат компенсирани направените разходи при производство на цвят от маслодайна роза, използван за преработка.

Право на помощта имат земеделски стопани, микро, малки и средни предприятия, които нямат сключени договори за покупко-продажба на цвят от маслодайна роза с преработвателни предприятия през настоящата година.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?