Следвайте ни

Отчитат разходите само на изрядните пчелари

viber icon

Всеки фермер на светло, сключил договор с ДФ „Земеделие“ по мерките от Националната програма по пчеларство (НПП) за периода 2020 - 2022 г., може да отчете разходите си и да подаде заявление за плащане.

В полза на пчеларите от прием 2020 г. крайният срок за извършаване на тези дейности бе удължен до 31 август за финансовата 2020 г. 

Отчитането на дейностите, насочени към сдружения, групи и организации на производители на пчелен мед, ще се извършва в централно управление на ДФ „Земеделие“ - Разплащателна агенция, ул. „Гусла“ №3. По всички останали мерки заявки за плащане се подават в съответните областни дирекции на фонда. 

За всяка от посочените в договора дейности от мерките на НПП може да бъде подадено отделно заявление за плащане. Важно изискване е кандидатът да отговаря на следните условия: да има валидна регистрация като земеделски производител в регистъра на земеделските стопани на МЗХГ, да е подал актуална информация за пчелините и броя на пчелните семейства в регистъра на пчелините, воден от Българска агенция по безопасност на храните, да няма задължения към държавния бюджет и да не е осъждан. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?