1553

От днес - забраняват продажбата на кокошки по пазарите

Със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните от днес влиза в сила забрана за организирането и провеждането на пазари за всички видове домашни животни и птици. Причината е в опасност ос заразяване. 

Забраната се отнася и за екзотични животни и птици, животински продукти, както и за изложби на домашни животни и птици и екзотични животни и птици на територията на цялата страна.

Мярката е във връзка с усложнената епизоотична обстановка и има превантивен характер срещу възможното разпространение на болести по животните, като Инфлуенца по птиците, Африканска чума по свинете, шарка по овцете и козите и други.Действията имат за цел и намаляване на значителните икономически загуби, които би претърпял бизнесът.

Заповедта на БАБХ е издадена на базата на проведени по места заседания на епизоотични комисии и е в сила до изричната ѝ отмяна. Контролът по места ще се извършва от директорите на Областните дирекции по безопасност на храните. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Dolu neoliberastite

Dolu neoliberastite

12.11.2023 | 15:35

Chuma ima samo v praznite im tikvi

Отговори
0 0
Dolu Pluha!

Dolu Pluha!

12.11.2023 | 15:33

Bo kluci

Отговори
1 0
Гаменъ

Гаменъ

10.11.2023 | 23:34

Аха, значи ще ги заменят със скакалци и хлебарси, види се. Щото "климатичните промени" деа. А че Слънчо циклично променя активността си и излъчването си, ъъъъ... ми то не мое да влияе на климата ве! Де е Слънцето, де е Земята. Мнага е далече, за да влияе, нъл тъй, тъпунгерчета???

Отговори
4 1
rtytry

rtytry

10.11.2023 | 22:46

Мнозина страдат от диабет и дори не знаят, че са болни, но сега е напълно възможно да се предотврати диабет или да се излекува. Има уникално лекарство, което подхожда на всички и действа бързо, прочетете го сами---~-- https://min.lc/diabexin

Отговори
0 2

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?