Следвайте ни

Няма да допуснем спекула с цените, увери министър Десислава Танева

viber icon

Няма да допуснем спекула с цените на хранителните стоки. Мобилни групи ще следят търговията както на дребно, така и на едро. Това заяви министърът на земеделието Десислава Танева по време на извънредния брифинг на Министерски съвет. Тя уточни, че ако се констатира спекула, ще се налагат санкции. Танева нарече манипулативна позицията на Сдружението за модерна търговия, в което членуват големите търговски вериги. Те категорично отказаха да се съобразят с препоръката да предлагат български стоки с приоритет заради ситуацията с коронавируса. „Значи може възрастна жена да дари пенсията си от 240 лв. за борба с епидемията, а големият оператор на хранителни стоки не може да подпомогне  българския производител“, възмути се Десислава Танева.

Тя подчерта, че вече има консенсус с по-дребни търговци от всички области  /до момента 160 в страната/,  които имат повече от 2 обекта, да предлагат изцяло български домати и краставици. Мярката е в рамките на подкрепата на оранжерийните производители и ще се прилага до края на месец май. 

Земеделският министър увери, че в страната има достатъчно агнешко месо, което да задоволи националното потребление  и припомни, че държавата е осигурила финансов ресурс за подпомагане на българския производител. Десислава Танева призова хората, които са съкратени и са регистрирани на Бюрата по труда, да потърсят  временна заетост в селското стопанство. Предстои да стартира розоберът, после и беритбата на плодове и зеленчуци, така че работна ръка ще е необходима, каза земеделският министър. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Стоян

Стоян

08.04.2020 | 22:01

Нещо си се объркала. ЦЕНИ И ДОХОДИ ГИ БЪРКАШ. ПРИ БАЙ ТОШО ИМАШЕ ЕДИН ВИЦ: НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ СЕ ПРЕДЛАГА УВЕЛИЧЕНИЕ НА МЕСОТО ,БАЙ ТОШО ДРЕМЕЙКИ ВДИГА РЪКА ,СЪГЛАСЕН ДРУГ ПРЕДЛАГА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ХЛЯБА ,БАЙ ТОШО ПАК ГЛАСУВА ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ ДРЕМЕЙКИ,ТАКА ПРОДЪЛЖАВА СЪС ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ ЦЕНАТА НА МНОГО СТОКИ И УСЛУГИ ,НАКРАЯ НЯКОЙ ПРЕДЛАГА ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ЗАПЛАТИТЕ НО БАЙ ТОШО ВЕЧЕ ЛЕКО РАЗСЪНЕН :СТИГА СЪС ТЕЗИ УВЕЛИЧЕНИЯ ,МИСЛЕТЕ ЗА ТОЗИ НАРОД НЕ МОЖЕ ВСИЧКО ДА СЕ УВЕЛИЧАВА . :ТАНЕВА ТИ КЪДЕ ЖИВЕШ, ТЕ ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ САМО ВДИГАТ ЦЕНИТЕ СЪС ВАШЕТО СЪГЛАСИЕ (БЕЗДЕЙСТВИЕ) СЕГА КАТО ВИДЯХТЕ ЧЕ ОБОРОТИТЕ ИМ СПАДАТ ЗАЩОТО ХОРАТА ОСТАНАХА БЕЗ ПАРИ ;ЩЕ СЛЕДИМ,ЩЕ ГЛОБЯВАМЕ ,МИСЛИМ ЗА ХОРАТА.;Дръжте ни затворени колкото можете по дълго ЗАЩОТО после ще ви се завие свят от протести; И тази ПОМОЩ за фирмите само вие си мислите че НЯКОЙ ви вярва че е за закъсалите фирми.После ще натъманите цифрите и ОК. БОЙКО СКОЧИ НА МАВРОДИЕВ ЗА 75 милиона,А на Ананиев за 100 милиона нищо не чухме. АМА ДАВАЙ ДА ВЪРВИ......НО...

Отговори
2 0
по делата ще го познаете, нагли, цинични гербаци крадливи

по делата ще го познаете, нагли, цинични гербаци крадливи

08.04.2020 | 15:23

ма кой то верва ма калиноо ахахаха, деа гербаците ви крадливи, крадете и с гъза си...питайте мавродиев и пееф

Отговори
2 0
Недка Стоева

Недка Стоева

08.04.2020 | 14:53

Затова ли джинджифилът скочи на 25 лв.,лимони 5-6 лв. ..... ..

Отговори
2 1
Недка Стоева

Недка Стоева

08.04.2020 | 14:51

Затова ли джинджифилът скочи до 25 лв,лимоните 5-6 лв........

Отговори
3 0
гост

гост

08.04.2020 | 14:27

Това е най- лъжливата и некадърна министърка!! - некадърна ли? - кой знае, може за нещо да е кадърна??

Отговори
7 0
jjj

jjj

08.04.2020 | 14:25

Дрън - дрън, та - пляс!! Цял месец вече карантина, цените си растат както си искат, а вие до сега си мълчахте, боклуци некадърни!! Защо сега не върнете цените от м. януари, а?? Както можете да "арестувате" един цял народ в къщите си, така можете да оправите и цените!! Можете, ама не искате, гадини мръсни!!

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?