Следвайте ни

Нива на село носи апартамент в града

„Агрион“ купува земеделски земи, оценява ги безплатно

viber icon

Ръстът на цените на земеделската земя през последните години накара все повече българи да погледнат към дядовите ниви. По данни на НСИ за 2019 година терените на село са поскъпнали със 7,4 на сто спрямо 2018 г. и с близо 60 на сто за последните 6 г. В някои райони цените са дори двойни.

Сметката сочи, че 10-ина декара плодородна земя в добра локация може да донесе няколко хиляди лева, които пък са достатъчна сума, за да се финансира частично закупуването на имот - едно от условията на банките, за да отпуснат кредит. Това е и един от основните мотиви за продажба на земя, сочат маркетинговите проучвания. Голяма част от продавачите на терени твърдят, че с парите финансират закупуването на нов имот.

Ако замисляте такава сделка, месецът преди коледните и новогодишните празници е добър момент да потърсите клиент, твърдят брокери на недвижими имоти.

Два са основните доводи в полза на бърза и изгодна сделка

през ноември и декември. Първият е, че земеделците, които са реализирали продукцията си, вече гледат към разширяване на своите стопанства. Вторият е, че въпреки коронавируса цената на земеделските терени сега е в пика си. Това обаче може да се промени и тя да рухне, при неблагоприятно развитие на епидемията през зимата и ранната пролет, се опасяват специалистите.

Тези, които искат да продадат земята си или просто да разберат колко струва, могат да го направят абсолютно безплатно на сайта на лидера в сделките със земеделски земи „Агрион“ http://www.agrion.bg/bg/request/sell, както и на безплатния национален телефон на компанията 0800 111 66.

Процесът е дигитализиран, така че голяма част от стъпките може да бъдат направени онлайн, през домашния компютър.

Собствениците на части от земеделски терени също могат да ги продадат. За тях „Агрион“ вече има нови условия и облекчена процедура. Компанията съдейства на всички желаещи, които притежават над 25%  от площта на парцела, да сключат сделка за своята собственост, без да се налага да влизат в сложни и дълги преговори с останалите съсобственици. За тези, които са решили да продават,

"Агрион“ предлага безплатна оценка на имота,

както и справедлива цена.  „С безплатните оценки искаме да помогнем на собствениците на земеделски земи да добият реална представа за пазарната оценка на активите им и каква цена да очакват, ако решат да продадат имота си“, твърдят от ръководството на дружеството. „Поради огромния интерес към нашата безплатна оценка от тази година разширихме екипа на експерти, които я правят. Правим всичко възможно, за да могат собствениците да получат своята оферта в рамките на два работни дни“- споделиха от пазарния лидер.

Експертите прилагат индивидуален подход

към всяко едно запитване, за да гарантират прозрачна и адекватна цена. За разлика от други компании, „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот в съответствие със специално създаден алгоритъм, включващ различни компоненти.

Анализът на „Агрион“ показва, че най-важните фактори при избора на купувач са сигурността на сделката и бързото <210> реализиране. Повечето собственици на земя предпочитат потенциалният купувач да е българска компания, която е доказала във времето, че е добър стопанин и партньор и се грижи за земите, които управлява. Над 75% от продавачите посочват именно „Агрион“ като предпочитан партньор при сделка.

Коментари (4)

От маала Вожа

От маала Вожа

24.11.2020 | 16:25

От Мандъсърдере съм Да си завъртиш задните части насъм че сме бая азгън

Отговори
0 0
Дедо

Дедо

24.11.2020 | 11:07

Сега ми е ясно вече защо всички овчари и кравари от Смолянско и Кърджалийско се нанесоха по строежите и заводитъе на Пловдив!

Отговори
8 2
Отврат

Отврат

24.11.2020 | 12:26

Ама си прост! Хората от Смолян и Кърджали могат единствено да разчитат на високопланинско животновъдство. Я ми кажи бе ,чукундур, как държавата помага за това? Как да си гледат децата хората??? Ла-йньо смотан, разбрал бил....

Отговори
5 5
Дедо

Дедо

24.11.2020 | 15:56

Е по леко де, ти от къде си ? От Смолян или Кържали.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?