44

Никотиана и анжелика носят екзотика в градината

През април трябва да се погрижите не само за зеленчуковата градина, но и за цветната леха. До края на този месец е добре да засеете анжелика, никотиана (декоративен тютюн), мак и невен.

Анжеликата е лилаво многогодишно растение, което може да добави малко разнообразие към зеленината в двора ви. Градинарите го засаждат доста дълго време - от март до май, но винаги след като преминат последните студове. Цъфтежът на това цвете ще започне през лятото. Освен това може да привлече пчели и пеперуди, така че е добре дошло допълнение към всяка градина.

Никотианата цъфти в различни цветове - от бяло до лилаво. Градинарите я обичат преди всичко заради сладкия аромат, който става особено богат през нощта. Семената могат да бъдат засети в градината още през април, а през летните вечери да се насладите на атрактивен цъфтеж и невероятен аромат.

Аленият мак, който по принцип е плевел, ако не се появи като самораслек в градината, се сее от март до май и ще цъфти през цялото лято,  до есента. Макът има доста голямо разнообразие от сортове и цветове. Сред най-популярните са оранжевият, калифорнийският и червеният полски мак.

Невенът цъфти красиво със "златни" цветове и не иска много грижи. Растението не понася прекалено суха почва, така че трябва да се погрижите за обилното му поливане. Невенът обича местата, където ще получи много слънце. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?