Не е за вярване: Фермер угоява прасета с канабис

Американският фермер Дейв Хойл от щата Орегон угоява прасетата си с канабис освен с фураж. Той твърди, че така чудесно се съчетава отглеждането на прасета с култивирането на канабис, а това, което прави, е активна и важна част от разнообразна селскостопанска система. Стопанството му предоставя органични зеленчуци и месо за ресторанти от висок клас в района на Портланд повече от две десетилетия. 

Растенията и стеблата на канабиса съставляват приблизително 20 процента от това, което свинете ядат във фермата. Така не само им се осигурява здравословно хранене, но и месото им става по-вкусно. За разлика от свинското, закупено от хранителни магазини, което е бледорозово на цвят, месото от неговите прасета е наситено червено, като сурова пържола.

Анна Дилгер, доцент по месознание в Университета на Илинойс, коментира, че храненето със странични продукти от канабис, който е в легалната индустрия, вече е интерес за мнозина фермери. Тя уточни, че прасетата не се „напушват“ от храненето с канабис. Свинете имат подобни ендоканабиноидни системи като хората, ​а суровият канабис трябва да бъде декарбоксилиран, за да стане психоактивен за животните.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?