Следвайте ни

Министър Десислава Танева: Нито един евроцент не е спрян за българското земеделие

viber icon

Няма спрян нито един евроцент за България по програмите за земеделие. Това съобщи министърът на земеделието Десислава Танева по bTV. Тя се включи извънредно по повод на твърденията на госта в студиото Асен Василев, че 350 милиона от евросредствата за агросектора са спрени. Той е бивш министър на икономиката в служебния кабинет на Марин Райков.

Темата беше повдигната във връзка с обявените от финансовия министър Кирил Ананиев договорени нови близо 5 млрд. лв. външен дълг. Василев предположи в ефир, че тези средства са застраховка на правителството, защото „най-вероятно ще спрат потоците по европрограмите заради тежката политическа криза у нас“.

"Такова решение вече се взе по повод на думите на министъра на земеделието в скандалния запис. 350 млн. по програмата за земеделие са спрени. Дали ще последва спиране и по другите програми, предстои да видим след дебата в Европейския парламент“, обяви Асен Василев.

Десислава Танева категорично опроверга твърденията му и ги нарече предизборно говорене, което не е в интерес на държавата и гражданите.

„Не само че не са спрени, ами ние сме в режим на плащания. От 16 октомври започват траншовете за директните плащания 2020 по всички мерки. През настоящата година е осигурен най-големият финансов пакет за земеделие в България и всичко, като кандидатстване, обработка на заявления, плащания, върви възможно най-бързо. Всичко, което се прави, си има правила и форми на отчитане. В мандатите, в които съм била, контролът е бил максимален и винаги завишен спрямо европейските регулации", заяви министър Танева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Гошко

Гошко

11.10.2020 | 13:39

Честна и ХУБАВА!!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?