Следвайте ни

Министър Танева: България иска повече пари за земеделие заради COVID-19

viber icon

България също иска увеличение с над 1% в бюджета на хоризонталната мярка COVID-19, подкрепяйки предложението на други страни-членки на ЕС. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на видеоконференция на министрите на земеделието на ЕС, която се проведе преди дни. Тя допълни, че със спешната мярка страната ни може да подкрепи най-засегнатите земеделски стопани в селскостопанския сектор след края на реколтата и анализ на ситуацията.

"Поради тази причина голямото ни очакване е бързото приключване на процедурата за изменение на регламента и възможността за програмиране на мярката COVID-19", каза българският министър. ​Танева подчерта, че в момента в България се прилагат мерки за стимулиране на преработвателните предприятия за закупуване на вече добитите селскостопански продукти. Агроминистърът поясни, че страната ни е готова да предложи два обективни критерия за програмиране на хоризонтална мярка COVID-19.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

земеделец

земеделец

26.05.2020 | 19:35

Густо.Ще има повече да крадат

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?