3906

Министър Вътев и председателят на БФС Георги Стоянов посетиха животновъдното изложение в Сливен

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и председателят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов разгледаха 17-ото Национално животновъдно изложение Сливен 2023. В изложението участва и заместник-министър Деян Стратев и председателят на Комисията по земеделие в Народното събрание Десислава Танева.

Животновъдното изложение се организира от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и по традиция събера на едно място селекционери и собственици на различни видове и породи животни, отглеждани на територията на България.

В програмата са включени още демонстрации, фолклорна програма, презентации, дегустации и фермерски базар.

"Виждаме в какво състояние е животновъдството и си личи на изложението. Затова ще продължим да обсъждаме и набелязваме различни мерки с министър Вътев и с Десислава Танева, които да насърчат подпомагането на сектора", каза Георги Стоянов. Той подчерта, че продължава диалогът с държавата и се търсят възможности за коопериране на животновъдите, мандрите и месопреработвателите с цел насърчаване на предлагането и откриването на нови пазари за млечните и месните продукти. Същото се отнася и за другите браншове в сектора. От друга страна БФС следи стриктно да се спазва меморандумът между земеделските организации и правителството и да се изпълняват заложените в него точки.

БФС е член на голямата европейска земеделска организация "КОПА - КОДЖЕКА".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?