Следвайте ни

Метеор – инсектицид с широк спектър на действие

viber icon

АГРИЯ представя иновативна формулация на Делтаметрин в България за справяне с  нарастващите предизвикателства, свързани с ефективния контрол на ключови неприятели, развитието на устойчивост и поддържането на остатъците от пестициди под максимално допустимите стойности.

Според компанията, която е водеща в сферата на растителната защита, редуцираната концентрация на активно вещество в комбинация с допълващи се съставки, прецизно формулирани в стабилна суспензия, е работещо решение на съществуващите проблеми в борбата с вредители по селскостопанските култури и позволява ефективно прилагане на един от най-старите и използвани инсектициди – Делтаметрин.

 „Без подходящ контрол, неприятелите могат да доведат до намаляване на производителността на културата до 60 - 70%“, заяви Ася Йорданова, регионален мениджър за Южна България. Продуктът има за цел да помогне на земеделските производители в  контрола на икономически важни неприятели, като Рапичен цветояд (Meligethes aeneus), Царевичен стъблопробивач (Ostrinia nubilalis), Листни въшки, Трипси, Плодови червеи, Плодови мухи, Миниращи молци и много други. 

„МЕТЕОР, като иновативна формулация на делтаметрин ще допринесе за ефективна защита на културите и експлоатация на максимални добиви, осигурявайки практичност и гъвкавост на приложение. Друго основно предимство е едновременният контрол на различни вредители в една и съща култура”,  казва още Ася Йорданова. 

Освен предимствата свързани с приложението и ефекта върху целевите неприятели, формулацията на МЕТЕОР позволява и минимизиране на риска от превишаване на максимално допустимите количества на остатъци от пестициди. Благодарение на редуцираната концентрация на активно вещество във формулацията и прецизно подбраните допълващи се съставки, МЕТЕОР запазва високите нива на ефективност, като в същото време осигурява по-ниски количества Делтаметрин за поддържане нивата на остатъци. Това предимство в повечето култури се материализира и в по-краткия карантинен срок.

КАКВО ОСИГУРЯВА ОПАКОВКА МЕТЕОР?

v  Нова формулация на Делтаметрин под формата на стабилна суспензия

v  Без органични разтворители

v  Широк спектър на действие по отношение на вредителите и целевите култури

v  Много бърз шоков ефект

v  Силно изразена газова фаза

v  Едновременен контрол на различни вредители в една и съща култура

v  Комбинирано действие – чрез контакт и поглъщане

v  Предпазва третираните площи от вторично нападение

v  Идеален партньор за резервоарна смес 

v  Ниска доза на приложение: 6 – 9 мл продукт / 10 л вода

v  По-безопасен токсикологичен профил

v  Редуцираната концентрация от 1,57% (15,7 г/л) за минимизиране риска от надвишаване на позволените нива на остатъци (MRLs) 

v  Кратък карантинен срок

v  Безопасна защита на третираните култури, хората и околната среда.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?