Следвайте ни

"Марица" прави чудеса: Млад фермер ще зарежда Метро ВИДЕО / СНИМКИ

viber icon

18-ият конкурс „Фермер на Тракия“ на в. „Марица“  и „Хермес медиа“ отличи най-добрите земеделски производители от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково. Сред номинираните беше и Мария Тончева. Младата дама  е трето поколение фермер, приела предизвикателствата на оранжерийното зеленчукопроизводство. 


Тя не грабна първото място, но намери нов бизнес партньор в лицето на Метро. „Оранжерията ни впечатли с това, че е ориентирана към модерното земеделие – на зеленчуците се пуска класическа музика, използват се минералните води в района за отопление“, обясни Ангел Костадинов, управител на Метро - Тракия.  Везните в полза на Мария Тончева накланя и фактът, че млад човек се е насочил към такъв труден бизнес. 


Представител на Метро й връчи ваучер на стойност 500 лв., с който Тончева може да пазарува във веригата. По-ценната за нея награда обаче беше предложеното партньорство, а именно обособяване на щанд с нейни продукти. 

„От няколко години тече една дългосрочна програма за продукти, отгледани с грижа в България. Това са основно пресни и свежи зеленчуци, меса и млечни изделия. Метро се старае да даде повече площ, повече реклама и да представи регионалните производители, т.е. целта ни е да скъсим пътя от полето до масата и в същото време да помогнем на земеделците в този труден бизнес.

Това, което мога да предложа на Мария Тончева е да започнем съвместна работа и тя да прави преки доставки до магазина ни. Ще направим и специална дегустация“,  каза Ангел Костадинов.


Мария Тончева не пропусна да изрази огромната си благодарност към Метро за протегнатата ръка и отбеляза, че това е огромна възможност за семейния им бизнес.

„Ваучерът ще го използваме за нещо, което ще ни послужи в земеделието, тъй като в Метро има голямо разнообразие от асортименти. Ние винаги имаме нужда от различни консумативи“, добави Тончева. Тя акцентира, че в магазина се предлагат доста продукти българско производство.

Такива има и за предстоящите Великденски празници. Щандовете на плод и зеленчук са пълни с краставици и домати от Раковски, както и със зелени салати от български фермери. Агнешкото месо пък е от Асеновград и освен, че е  много качествено, то е и много търсено от потребителите. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?