Следвайте ни

Кредити с 2% лихва за зърнопроизводители

viber icon

Зърнопроизводителите могат да кандидатстват за нисколихвени кредити за производството на пшеница, реколта 2021 г. Приемът вече е отворен, а срокът за кандидатстване в ДФ „Земеделие“ е до 16 октомври 2020 г. Крайната дата за изплащане на средствата е 21 декември 2020 г.

През настоящия прием лихвата е в размер на 2% вместо лихвените нива през предходните години от 4.5% - 3%. Предвидените средства са в размер на 15 млн. лв.

Всеки стопанин, който отговаря на изискванията, може да получи 250 лв. на хектар - 25 лв./дка, (80 лв. на хектар за закупуване на минерални торове и 170 лв. на хектар за закупуване на семена). Максималният размер на всеки отпуснат кредит е до 300 000 лв.

Кредитните задължения се обезпечават чрез ипотека върху недвижимо имущество, особен залог върху машини и съоръжения, складови записи за вложено зърно на съхранение в публичните складове, залог на парична сума или банкова гаранция. Общата сума на обезпеченията следва да осигури покритие на кредита в размер на 135%.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?