1939

Карловец и неаполитанец с агро оскари в конкурса „Фермер на Тракия“

Карловец и италианец от Неапол, приел Пловдив за свой втори роден град, станаха носители на приза „Фермер на Тракия 2022“ в категориите „Животновъдство“ и „Растениевъдство“.

Това са Анастас Биков и Микеле Санторели, и двамата трето поколение фермери. Престижната проява, организирана от вестник „Марица“ и „Хермес медиа“,  се проведе за 20-а поредна година.

Анастас Биков е собственик на модерна кравеферма в Столетово и мандра в Кърнаре. Микеле Санторели управлява фамилно стопанство със собствени над 3000 декара овощни насаждения, както и три "умни" фабрики за преработка на плодове в селата Катуница, Кочево и Караджово.

Високите отличия им бяха връчени от зам.-министъра на земеделието доц. Крум Неделков

 

и ректора на Аграрния университет проф. Христина Янчева.

Тържествената церемония, която събра десетки гости и представители на агробизнеса и аграрната наука, се проведе тази вечер в ресторанта на хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“.

 

 

 

Снимки: Валентина Биларева

Спонсори на юбилейното, 20-о издание на конкурса „Фермер на Тракия“ са: Аграрен университет - Пловдив, „Евро Ферт“ АД, „Филип Морис България“ ЕООД, „Форд“, „Мото Пфое“, „Агрия“ АД, МЕТРО, "Мегатрон" ЕАД, Община Пловдив, „Агрион“, "Либхер" и "Кауфланд".

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?