44

Кактусът ни пази от излъчването на компютъра

Компютри и различни електронни устройства определено улесняват живота ни, но имат и редица негативни аспекти, най-сериозният от които е излъчваната от тях специфична радиация. Смята се, че определени растения могат да сведат до минимум излагането на вредно електромагнитно излъчване. За тях е известно, че абсорбират или се борят с тези вълни. Отглеждането на някои растения в дома ни може да се бори с тези симптоми, препоръчват от Edna.bg 

Кактус 

В списъка на най-добрите растения, които могат да абсорбират радиация, кактусът се очертава като един от най-добрите. За да могат повечето растения да бъдат ефективни в тази дейност, те трябва да бъдат физически разположени между вас и устройството, което излъчва радиация. Но това не е така при кактуса - стига само да го поставите в стаята.

Змийско растение

Известно е, че това растение е много ефективно при превръщането на въглеродния диоксид в кислород. Ако искате да имате по-чист въздух и да подобрите здравето на белите си дробове, змийското растение би било чудесно допълнение в дома ви. То не изисква много поддръжка или поливане, което е още една добра причина да го внесете във вашето вътрешно пространство. Най-добре е да се постави някъде, където няма пряк контакт със слънчевата светлина. За максимални резултати по отношение на абсорбирането на радиация, поставете го близо до компютър, Wi-Fi устройство или друга електроника, която излъчва радиация.

Каменен лотос

Фактът, че този сукулент е малък по размер, го прави идеалния избор за растение, което да поставите на работното си бюро. Когато го сложите до вашия компютър, то може да елиминира радиацията и също така да осигури приятна декорация на работното ви пространство. Освен че е ефективен при защита срещу радиация, каменният лотос се нуждае от много малко светлина и вода за оцеляване.

Алое вера

Друг вид сукулентно растение, което също предлага защита срещу вредната радиация, е алое вера. То е способно да абсорбира дори високи нива на радиация. Този вид растение е известно в историята със своите лечебни свойства. Осв​ен че може да абс​орбира радиацията, ал​ое вера може да пречисти въздуха, като преобразува въглеродния диоксид в кислород. Когато се грижите за алое вера, не забравяйте, че то може да изгори, ако е изложено на твърде много пряка слънчева светлина. Изберете място, което получава до около 6 часа слънчева светлина на ден. Уверете се, че в саксията не се задържа твърде много вода, тъй като това също може да убие растението.

Аспарагус 

Аспарагусът е силно растение, известно със своите абсорбиращи радиацията качества. Той има антиоксидантни свойства, които му позволяват да се бори срещу щетите, които могат да възникнат от излъчването на радиация. За разлика от другите растения в този списък, аспарагусът изисква поддръжка. Това растение обича водата, затова го поливайте често. Също така е добра идея да наторите почвата, в която вирее, за да му осигурите достатъчно хранителни вещества.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?