49

Как прецъфтялата орхидея да цъфне отново

Прецъфтелият цветонос на орхидеята може да цъфне отново. Това може да се случи единствено ако цветоносът не е нито пожълтял, нито изсъхнал. Ето какви препоръки е желателно да следвате, ако искате да видите повторен цъфтеж:

• Трябва да осигурите по-продължително осветление на орхидеите

• Нужно е нивото на влажност да се повиши

• Подхранването е сред задължителните неща, които се изисква от вас да направите, за да се радвате на повторен цъфтеж. За да се получат бебета орхидеи, трябва да осигурите минимум 12 часа осветление на вашите цветя. Влажността се повишава, като поставите контейнери с вода около саксиите с цветя.

Препоръчително е ухаещите растения да се торят периодично с тор, който е богат на азот. Може да си закупите специализиран продукт от цветарските магазини или да изберете натурални съставки, които вършат същата работа и не вредят на околната среда. За да предизвикате появата на нови пъпки, трябва да сте сигурни, че вашето цвете е напълно здраво. В случай, че не е така, най-напред трябва да положите грижи за неговото излекуване и едва след това да преминете към предизвикване на цъфтеж. Ако обаче искате да отделите бебето от дръжката, трябва да изчакате минимум около 6 месеца, преди да направите това. Обърнете внимание колко корена са се образували и каква е тяхната дължина. Ако са по-къси от 5 см, цветето не е готово за разделяне, пише actualno.com.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?