Следвайте ни

Как да имаме зелен лук под ръка през цялата година

viber icon

Зеленчукът, който лесно можем да отглеждаме целогодишно в домашни условия, е зеленият лук. За целта пригответе пластмасова туба от минерална вода - 5-10 л, малко рохкава пръст и здрави глави стар лук, може и арпаджик. Отрежете върха на бутилката и я напълнете с пръст. После внимателно направете отвори по нея на разстояние 10 см и оставете в тях покълналите глави лук с корените навътре. Така ще могат да поемат от водата, която наливате единствено през гърлото на тубата. Когато всички луковици са разположени по местата им, може да поставите отрязания връх на бутилката.

Настанете луковата инсталация на слънчево и топло място в дома си и не забравяйте редовно да напоявате почвата <210>. Не след дълго през дупките на бутилката ще започнат да излизат новите зелени пера на лука. 

За да имате редовно зелен лук, може да направите няколко подобни бутилки. Единственият минус на метода е, че през деня бутилката трябва да се завърта няколко пъти, за да може слънцето да достига до всички луковици в достатъчно количество.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?