Следвайте ни

Изпитано: Водка, сол и сода срещу плевели в градината

viber icon

Всеки стопанин мрази плевелите, а при дъждовно време те се развиват по-бързо от културните растения. Който предпочита да се отърве от бурените, без да пръска с хербициди, може да се довери на изпитани методи, прилагани в двора. 

Звучи невероятно, но комбинация от водка, вода и течен сапун унищожава плевелите, които растат на слънце. Необходимо е да се смесят 2 ч. ч. вода с няколко капки течен сапун и 30 мл водка. Излейте сместа в спрей бутилка и напръскайте. По този начин ще се избавите от паразитните растения за дълго време. Няма смисъл да пробвате сместа при видове, които растат на сянка, защото при тях няма да подейства.

Разтворът със сол е чудесно средство, което ще ви отмени в задълженията по плевенето на тревата. Достатъчно е да разтопите 1 ч. ч. сол в 2 ч. ч. гореща вода. След като водата изстине, налейте по малко от сместа около растенията. Не след дълго ще забележите, че тревата вече е спряла да никне там. Можете и директно да поръсите нежеланите растения със сол. Солта не само убива плевелите, а и попивайки в горните слоеве на почвата, няма да позволи известно време на тяхно място да се появят нови. Ефектът ще се засили, ако към солта се прибави оцет с висока киселинност. 

Содата бикарбонат има многобройни приложения и едно от тях е борбата с плевелите. Тя е идеално средство за унищожаване на треви и бурени, които растат във фугите между плочите на двора и в други цепнатини. Достатъчно е само да поръсите със сода тези места и плевелите повече няма да изникнат там.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?