Следвайте ни

Изненадите на "Евро Ферт", "Порше" и МЕТРО

viber icon

Първенците във "Фермер на Тракия" бяха приятно изненадани с допълнителни награди - ваучери за тест драйв уикенд от „Порше Пловдив“.  Петър Инджов, който възроди производството на памук в Раковски, стана фаворит на „Евро Ферт“ АД.

Той бе награден от компанията с ваучер за торове за 500 лв. Ангел Кибритов пък бе изненадан от МЕТРО с ваучер на същата стойност, но за покупка на хранителни стоки. От миналата година той е един от партньорите на търговската верига, която изкупува зеленчуци от български производители.

 Ангел, който също е потомствен земеделски производител, повдигна въпроса за дисбаланса в подпомагането на зеленчукопроизводството спрямо останалите агросектори и неглижирането на отрасъла като цяло. Той даде пример, че себестойността при производството на зеленчуци, които на книга се обявиха за приоритетни,  е многократно по-висока от тази на зърнено-житните култури, но субсидиите, които получават зеленчукарите, са многократно по-ниски.

 Той се надява скоро да се сложи край на противопоставянето между секторите „Зърно“, „Животновъдство“ и „Плодове и зеленчуци“. Стоян Кузев, който носи две дини под една мишница и като фермер, и като кмет на с. Юнаците, обяви пред аудиторията, че ще продължава да се бори срещу еднодневните трудови договори, обременяващи фермерите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?