Следвайте ни

Изнасяме пилешко за Аржентина

viber icon

Пазар за износ на българско пилешко месо се отвори към Аржентина. Страната ни получи  одобрение на сертификата за експорт на термично обработени птичи продукти. 

Това се разбра в Буенос Айрес по време на среща между министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и министъра на земеделието, животновъдството и рибарството Луис Бастерра. Той даде уверение, че  България скоро ще има картбланш да внася в южноамериканската страна и прясно птиче месо. 

Луис Бастерра прояви интерес и към българското розово масло. 

Двамата министри подписаха декларация за сътрудничество в областта на земеделието и насърчаване на двустранната аграрна търговия. Двамата изразиха готовност за научно-техническо сътрудничество в областта на биоземеделието между Селскостопанска академия и Националния институт за селскостопански технологии (INTA).

Десислава Танева и Луис Бастерра обсъдиха и изградената противоградова защита на територията на Аржентина и нейната ефективност. Министър Танева информира, че в България се работи за въвеждане на противоградова защита чрез самолетен способ и се водят разговори с бранша в тази посока.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?