Следвайте ни

Избрахме победителите във "Фермер на Тракия 2020"

viber icon

Носителите на големия приз „Фермер на Тракия 2020“ в едноименния конкурс на вестник „Марица“ вече са ясни. Консултативният съвет към приложение „Агро“ на вестник „Марица“ определи двамата победители в категориите „Растениевъдство“ и „Животновъдство“. В журито взеха участие ректорите на Аграрния университет и Университета по хранителни технологии – проф. д-р Христина Янчева и проф. д-р инж. Пламен Моллов, директорите на Институт по зеленчукови култури „Марица“ – проф. д-р Даниела Ганева, директорът на Институт по растителни генетични ресурси „Константин Малков“ – Садово – доц. д-р Катя Узунджалииева, директорът на Институт по овощарство – Пловдив – проф. д-р Стефан Гандев, директорите на областните структури на Държавен фонд „Земеделие“ и Областна дирекция „Земеделие“ – Йосиф Ячев и Велина Панчева и представител на вестник „Марица“. В надпреварата се включиха над 50 земеделски производители от областите Пловдив, Пазарджик и  Хасково. 11 от тях бяха номинирани за Агро Оскар.

Както „Марица“ писа, тази година конкурсът „Фермер на Тракия“ ще е част от фотоизложба. Тя е посветена на селското стопанство в Тракийската низина в миналото и настоящето, аграрната наука и образованието в земеделието и хранителната индустрия. На нея представяме и най-добрите стопани в региона за изминалата година.

Изложбата се реализира с подкрепата на „Евро ферт“ АД, Метро, Аграрния университет - Пловдив,  Университета по хранителни технологии - Пловдив, „Агрия“ АД, „Неохим“ АД, Община „Марица“, "Кауфланд", „Агрион“, „Филип Морис България“, "Билла", Община Пловдив и Държавен архив - Пловдив.

Тя ще бъде експонирана утре в началото на Цар-Симеоновата градина до ДНА. Официалното откриване, обявяването на победителите и награждаването им ще е на 8 април. Експозицията ще може да се разгледа от гражданите и гостите на Пловдив до 31 май 2021 г.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

дии

дии

24.03.2021 | 11:13

Всичко сте написали, всичко е ясно, ама кой е спечелил? В Марица като пишете статии с гръмки заглавия после четете ли ги?

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?