Следвайте ни

Избират нови директори в четири пловдивски института към Селскостопанска академия

viber icon

Нови директори ще избират в няколко пловдивски научни института от системата на Селскостопанска академия /ССА/.  Това са Институт по консервиране и качество на храните, Институт по зеленчукови култури „Марица“, Институт по рибарство и аквакултури и Институт по тютюна и тютюневите изделия /ИТТИ/.

За първите три института конкуренция няма. От ССА съобщиха, че документи за участие в конкурса са подали досегашните шефове – съответно доц. д-р Тодорка Петрова, проф. д-р Даниела Ганева и доц. д-р Ангелина Иванова. Единствено в ИТТИ ще се борят доц. д-р Мария Къшева, която и сега е шеф на института и доц. д-р Виолета Николова. 

Изборът на нови директори в аграрната наука не е обвързан с кадровите промени, които се извършват от служебния кабинет на Стефан Янев. Ръководителите на научните институти към ССА имат 4 –годишен мандат, който изтича тази година.

По процедура кандидатите първо трябва да представят програмата си за управление за периода 2021-2025 г. пред своите подчинени, след което ще бъдат атестирани от ръководството на академията. Резултатите от конкурсите ще бъдат ясни най-рано през месец юли. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?