Следвайте ни

Икономист и биолог станаха Фермери на Тракия 2018

Виктор Илиев от с. Катуница и Олга Мантарова - Гълъбинова от с. Паталеница, са победители в раздел "Растениевъдство" и "Животновъдство" в престижния конкурс на вестник "Марица" Фермер на Тракия" 2018. Те и останалите отличени земеделски производители от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково, бяха наградени тази вечер на тържествена церемония в ресторант "Амбасадор" на хотел "Рамада Тримонциум Пловдив".

Виктор Илиев е икономист по образование е и "виновникът" да се възроди производството на аспержи в България след 40 годишна забрана. Биологът Олга Мантарова - Гълъбинова произвежда бутиково краве сирене от собствена суровина.

 
Големите награди - почетни плакети, връчиха ректорът на Аграрен университет Пловдив проф. д-р Христина Янчева и Председателят на Селскoстопанска академия проф. д-р Васил Николов. Тържеството, което се проведе за 16.а поредна година, събра десетки фермери, агробизнесмени, държавни и частни институции от агросектора.

Церемонията се осъществи с подкрепата на "Евро Ферт" АД, МЕТРО, Аграрен университет Пловдив, "Агрион, "Порше Пловдив", ОББ и "Филип Морис България".

Подробности в приложение "Агро" във вторник

Мария Петрова

Ръководител екип „бизнес“

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?