2374
Следвайте ни

Горските от Пловдив ударници по проверки

viber icon

Горските инспектори от област Пловдив са ударници по проверки в периода 25-31 октомври, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ). Средният брой инспекции на един проверяващ е 49,60, а общият брой на всички - 744. Издадени са 8 акта за нередовни превозни билети, но дървесина не е задържана.

Целта на инспекциите е както установяване на нарушения, така и осъществяване на превенция в периода на масово снабдяване с дърва за огрев. Извършват се и проверки за спазване на ловното законодателство при провеждане на ловните излети след откриване на ловния сезон на най-масово практикувания лов у нас - на местен дребен и едър дивеч, както и груповия лов на дива свиня.

Проверени са обекти за ползване, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и физически лица.

В страната са съставени общо 880 акта за установени нарушения по Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за рибарството и аквакултурите.

Горските служители са задържали 770 пространствени куб. м дърва за огрев, 143 плътни куб. м обла строителна и фасонирана дървесина, 43 моторни превозни средства, с които е транспортирана незаконна дървесина, 23 моторни триона, 5 оръжия, коне, каруци, инструменти за добив на дървесина и др.

От ИАГ отчитат, че въпреки тежката епидемиологична обстановка в страната за последната седмица на месец октомври служителите на Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по горите са извършени общо 6832 проверки. От тях 7779 са от държавните предприятия и техните териториални поделения -държавните горски и ловни стопанства.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?