71

Георги Тахов: Аграрният бизнес има самочувствие и поводи за гордост

Поздравление от изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ - РА

Уважаеми   издатели   на   в.  „Марица“, уважаеми   земеделски   стопани, уважаеми   дами   и   господа! За мен е удоволствие и чест да поздравя всички присъстващи на официалната церемония по връчване на наградите на вестник „Марица“ -  „Фермер на Тракия“ за 2022 година. Благодаря на издателите на вестник „Марица“ за инициативата, която през годините превърнаха в традиция - ежегодно да отличават най-добрите в агробизнеса и да награждават най-престижните практики от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково.

Изказвам благодарности и към най-важните участници в днешното събитие ​-предприемачите, които се включиха в конкурса. Всички вие доказахте, че аграрният бизнес има самочувствие и повод да се гордее с постигнатото. Нека най-заслужилите от вас да получат високите отличия за своя труд, усилия и иновативност.

Всички тук сме наясно, че съвременното селско стопанство и хранителна индустрия са изправени пред редица предизвикателства ​- сериозно повишаване на себестойността на селскостопанската продукция, нарастваща нестабилност на цените на световните пазари, все по-видими проявления на екстремни климатични условия, задълбочаващи се демографски проблеми. Това са само част от затрудненията и пречките, които стоят пред ​вас. За Държавен фонд „Земеделие“ като държавна институция остава задачата да отговори адекватно на вашите потребности чрез политиките, които чертае и създава Министерството на земеделието.

На издателите и на редакционния екип на вестник „Марица“ пожелавам да продължават с хъс да отстояват професионалните стандарти на журналистиката и да поддържат остротата на перото си.  

Ръководството на ДФ „Земеделие“ винаги ще подкрепя инициативността и желанието за развитие на всеки от вас. Желая на всички здраве, енергия и сили, за да продължите да посрещате достойно и с чест предизвикателствата на нашето съвремие!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тютюнджия на мизерия

Тютюнджия на мизерия

27.03.2023 | 13:20

За какво самочувствие говори този чантаджия и за какво производство като няма нищо българско по щандовете. Лук от Германия, ябълки от Полша, картофи от Египет, чесън от Китай за плодове и зеленчуци от Турция Гърция Македония да не говорим а месата от къде ли не, нямаме земеделие но такива като този на снимката са си надмогнали на масрафа а народа кучетата го яли

Отговори
0 0

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”