49

Георги Мамалев ще забавлява посетителите на "Агра"

600 компании от 25 държави са заявили участие в изложението

Любимият на поколения българи актьор Георги Мамалев ще забавлява посетителите на тазгодишната Международна селскостопанска изложба "Агра". 31-вото издание на престижната проява ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив. Известният комик ще дели открита сцена с артистите Елица Тодорова трио, Петя Панева, танцов театър „ПостАрт“, БГ Дуетът, ансамбъл „Еподай“ и други. Изявата на артисти и музиканти по време на "Агра 2023" е част от формата на Street Food Fest или кухни на колела, които са сред участниците в изложбата. Паралелно с нея ще се проведат и международните изложби за лозарство и винарство „Винария“ и  за храни и напитки „Фудтех“.

Както „Марица“ писа, прецизното земеделие, автоматизацията и дигитализацията ще бъдат във фокуса на "Агра 2023".  Към момента  над 600 компании от 25 държави са заявили участие, а наетите изложбени площи са с 25% повече от миналата година. Специализираното изложение обхваща всичко, свързано със земеделието и животновъдството - наука, практика, технологии, техника, продукти, иновации и услуги.

Посетителите ще могат да видят и да купят машини и инвентар за растениевъдството, семена, посадъчен материал, препарати за растителна защита, както и сортировъчна и опаковъчна техника. За животновъдите е най-новото оборудване, инсталации и съоръжения за ферми, ветеринарномедицински продукти и др.

В рамките на специализираните изложби, след няколкогодишно прекъсване, ще се проведат международните дегустации на вина и спиртни напитки. До момента участие са заявили над 50 производители на вино и алкохолни напитки. Най-добрите еликсири ще бъдат отличени със „Златен ритон“, а наградите ще се връчат на тържествена церемония на 22 февруари от 16:30 часа в зала „Пловдив“ на Конгресния център.

На следващия ден от 17:00 часа в същата зала ще се проведе награждаването на победителите в конкурса за иновации. Специализираното жури вече обработва заявките за участие в десет раздела. Най-авангардните разработки на Агра, Винария и Фудтех 2023 ще бъдат обявени на галавечерта.

Конкурсът „Избор на потребителя“ е сред най-очакваните от изложителите на мегафорума. В него посетителите определят призьорите, като оценяват качествата на експонатите. Тяхната безпристрастна оценка ще стане известна на 24 февруари в 16:30 часа в зала „Европа“.

В последния ден от мегафорума - 25 февруари, ще бъдат изтеглени и печелившите талони от попълнени анкетни карти за посетители. По традиция Международен панаир Пловдив провежда проучване за нагласите и мнението на аудиторията, а трима от участниците в допитването ще получат награди. 

"Агра 2023" се провежда под егидата на Министерството на земеделието и с подкрепата на Селскостопанската академия. За втори път партньор на домакина в изложението е Агротех - Асоциацията на производителите и вносителите на агротехника и технологии в България. Редовният входен билет е 10 лв., а за пенсионери, инвалиди и учещи се - 6 лева. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?