Следвайте ни

Фермери от Пловдив и Хасково с най-голямо подпомагане по COVID

viber icon

По извънредната земеделска мярка за подпомагане COVID 1 най-много заявления са подадени в област Пловдив ​- 3676. Област Хасково пък е първенец по подадени документи за COVID 2 - със 142 кандидата, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". Като цяло от страната общо приетите молби са 33 860.

Подмярка COVID 1 е с бюджет 93,5 млн. лева и обхваща секторите - „Плодове и зеленчуци", „Маслодайна роза" „Винени лозя", „Декоративни растения", „Животновъдство" (говеда, биволи, овце и кози) и „Пчеларство". Подмярка COVID 2 е с бюджет 5,5 млн. лева и обхваща всички останали направления в областта на растениевъдството и "Животновъдство", в частност свине и птици.

 Финансовата помощ по мерките се изплаща под формата на еднократна сума. Таванът на подпомагането за един земеделски стопанин по подмерките COVID 1 и COVID 2 е не повече от левовата равностойност на 7000 евро. Периодът, в който земеделските стопани можеха да кандидатстват по двете подмерки, продължи от 19 август до 21 септември. След приключване на административните проверки допустимите заявления ще бъдат платени.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?