Следвайте ни

Фермери чакат опрощаване на 60  млн. лв. кредити

Настояваме да се изпълни обещаното още преди години опрощаване на кредити за 60  млн. лв., заявиха от животновъдните  асоциации. Целевите кредити те получили от ДФ „Земеделие” през 2008 г.,  заради изключително неблагоприятни условия, които поставили фермите пред невъзможност да  оцелеят. Помощта бе безвъзмездна от ЕС, после я трансформираха в кредити, като ни обещаха опрощаване. Всяка година обаче кредитите се разсрочват и ни висят като камъни на шията,  заявиха фермерите.

Кредетите ни бяха отпуснати като компенсаця за липсата на субсидии в първите години от членстгвото ни ЕС. До днес обаче проблемът остава, на всеки консултативен съвет ни обещават най- сетне той да се реши, но още не е намерена законна рамка, допълни Бойко Синапов. 

 

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?