Следвайте ни

Елитни бикове - хит на Агра 2020

viber icon

Животновъдството е във фокуса на тазгодишната Международна селскостопанска изложба „Агра 2020“. 29-тото издание на форума ще посреща гости и специалисти  от 19 до 23 февруари в Пловдив. 

То е част от мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване, а форматът се провежда за 6-та година.   Той включва още три престижни изложби: „Винария“ – за  лозарство и винарство, „Фудтех“ – за хранителната индустрия, и „Вкусове от Италия“, а организатор е Международен панаир Пловдив. 

За първи път ще бъдат показани  бикове от десетте най-популярни месодайни породи в света. Елитните екземпляри ще дефилират два пъти на ден в специален ринг, за да могат  посетителите  да се запознаят с техните качества. По традиция и научни институти ще представят  нови разработки, подобряващи съществуващите породи говеда, овце и кози. 

Участват и компании, които предлагат  проектиране и оборудване за животновъдни ферми. Така желаещите да  развиват бизнес в тази област ще могат да намерят цялостни решения за своите проекти – от избора на породи до обзавеждане на стопанството.

Ферма за микрорастения, подходящи за отглеждане и в градска среда, е сред новостите на Агра. Във фермата могат да се сеят специално подбрани култури и сортове слънчоглед, грах, репички, синап, зеле, броколи, чесън, нахут, кейл и други.

„Агра 2020“ ще покаже и последно поколение иновации, които са в синхрон  с настъпващата дигитализация в земеделието.
 

 

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?