Следвайте ни

Две дами грабнаха Агро Оскари в конкурса „Фермер на Тракия“ СНИМКИ

Виолета Крушкова и Кунка Петкова са големите победители в раздел „Животновъдство“ и „Растениевъдство“

viber icon

Виолета Крушкова и Кунка Петкова са големите победители в раздел „Животновъдство“ и „Растениевъдство“ в конкурса на вестник „Марица“ – „Фермер на Тракия“.

Призьорите и подгласниците им обявихме и наградихме на официална церемония.

В рамките на събитието открихме и едноименната фотоизложба, посветена на земеделските производители от Тракийската низина, агронауката и образованието в областта на земеделието и хранителната индустрия. 

Първенците бяха избрани след гласуване от консултативен съвет към приложение „Агро“ на вестник „Марица“. 

Виолета Крушкова е майстор на бутикови продукти от овче мляко. Млечните деликатеси като класическо сирене, сирене брънза, извара и ръчен кашкавал тя произвежда в семейната мандра „Златно руно“ в с. Брестник. Суровината е от собствено стадо от 800 броя овце, от породите  Българска млечна, Аваси, Асаф, Каракачанска и Сакарска овца.

Кунка Петкова е бивш рейнджър от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Преди няколко години напуска армията и открива в с. Отец Паисиево първата у нас ферма за култивиране и производство на гъби шийтаке по оригинална японска технология.

Дамата е затворила цикъла на производство с малък цех в Карлово. В него се правят гъбни заготовки в прясно, изсушено и консервирано състояние.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ало НАП Имате си две гугутки Шъ снасят

Ало НАП Имате си две гугутки Шъ снасят

08.04.2021 | 18:12

Ясно Ясно Две патки бъдещи клиенти на НАП ЛАП Бай Синап и той от ЛАЛАЛАП ОЛАФ и криминалния репортер на Мекица ако до тогава барабар с Шиши Бакшиши не са изчезнали в пространството

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?