Следвайте ни

100 % от земите и горите с кадастрални карти до края на годината

viber icon

100% от земеделските и горски територии в страната ще бъдат покрити с цифрови кадастрални карти до края на годината. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев.

В момента се работи по изграждането на многофункционален и многослоен кадастър, който ще стимулира инвестиционните и бизнес процеси у нас. За целта към основните кадастрални карти ще се добавят нови информационни слоеве, описващи различни аспекти на използването и собствеността на земята, както и пространствата под и над нея. Ще се включат и специализирани картографски и геодезически данни, данни и снимки от спътникови заснемания и други. 

За да се гарантира сигурността на информацията и на електронното управление, се предвижда изграждането на мрежа от разпределени виртуални центрове за възстановяване след авария (Disaster Recovery).

На този етап продължава работата по кадастралните карти и регистри на урбанизираните територии. Към момента такива имат всички областни градове, общинските центрове, населените места по Черноморието, както и всички национални курорти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?