Следвайте ни

Стопани доказват произведени плодове и зеленчуци до 31 януари

Тези, които не подадат електронен образец, ще отпаднат от подпомагане

viber icon

В периода от 2 до 31 януари 2020 г. земеделските производители, кандидатствали за Кампания 2019 по схемите за обвързано подпомагане за плодове, полски и оранжерийни зеленчуци, трябва да подадат декларация по образец. Необходимо е също да предоставят документи, които доказват минимални добиви и реализация на произведената продукция. 

Утвърденият образец на електронен опис на документите, доказващи продажбата на произведената продукция, е достъпен за изтегляне и попълване на сайта на Държавен фонд „Земеделие“. На същото място е публикувана и инструкция за попълване.

Оформеният формуляр се подава до 31 януари 2020 г. на електронен и на хартиен носител, придружен от копия на описаните документи. Те се депозират в областните дирекции на ДФЗ по постоянен адрес на кандидата - физическо лице и адрес на управление на кандидата - юридическо лице или едноличен търговец.

Кандидатите по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци, които не отговорят на изискванията, ще отпаднат от подпомагане.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?