Следвайте ни

Днес награждаваме победителите в конкурса "Фермер на Тракия"

viber icon

Победителите в 18-ия конкурс на вестник „Марица“ – „Фермер на Тракия“, ще станат ясни днес. Имената им ще бъдат оповестени по време на откриването на едноименната фотоизложба, от 11 ч.  Тя е експонирана в началото на Цар-Симеоновата градина (до ДНА). На нея представяме 11-имата земеделски производители от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково, които стигнаха до финал в оспорвана надпревара с над 50 стопани.

Показваме също постиженията на шестте научни института от системата на Селскостопанска академия в региона, двата емблематични за страната вуза, обучаващи кадри за агросектора и хранителната индустрия - Аграрен университет - Пловдив и Университет по хранителни технологии - Пловдив, както и кампаниите на две търговски вериги в подкрепа на земеделските производители.

Със съдействието на Държавен архив - Пловдив "Марица" показва в кадри и модерното за времето си земеделие в Тракийската низина от края на XIX и средата на XX век. Наш традиционен партньор е Областна дирекция „Земеделие“ - Пловдив.

Изложбата се реализира с подкрепата на Университета по хранителни технологии - Пловдив, Аграрния университет - Пловдив, „Агрия“ АД, "Кауфланд", „Филип Морис“ ЕООД, Община Пловдив, Община "Марица", "Метро", „Неохим“ АД, "Агрион", "Билла" и „Евро Ферт“ АД.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?