Следвайте ни

Дават европари за сдружения на производители

viber icon

Организации на производители на плодове и зеленчуци могат да кандидатстват за финансиране на нови оперативни програми. Документи се приемат в областните дирекции на ДФ "Земеделие" до 1 септември. За целта трябва да са признати от Министерството на земеделието по Наредба №11/2007 г., да са създали оперативен фонд и да изготвят оперативна програма с продължителност от 3 до 5 години.

За размера на финансовата помощ Евросюзът не е определил максимален бюджет. Подпомагането е обвързано с размера на заложените в оперативната програма инвестиции и дейности, както и със стойността на реализираната на пазара продукция от организацията на производители на плодове и зеленчуци. Със заявлението си организацията може да кандидатства и за допълване на финансовата помощ от ЕС с национални средства.

Инвестициите и дейностите в оперативните програми трябва да са насочени към постигане на поне две цели - планиране и приспособяване на производството към търсенето на пазара, подобряване качеството на продуктите, както и увеличаване на търговската им стойност.

Те могат да включват още и мерки за предотвратяване на кризи, управление на вторичните продукти и на отпадъците и др. В оперативната програма трябва да са предвидени поне две екологични мерки или най-малко 10% от разходите да са за екологични дейности.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?