3906

Държавен фонд „Земеделие“ представи пред земеделски стопани възможностите за финансиране по процедури от Плана за възстановяване и устойчивост

Срещите са част от информационна кампания в помощ на кандидатите

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) проведе поредното информационно събитие, част от масирана информационна кампания във връзка с процедура № BG-RRP-6.004 „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“ за подпомагане по Национален план за възстановяване и устойчивост, компонент: Устойчиво земеделие, Инвестиция „Фонд за насърчаване на технологичния и екологичен преход на селското стопанство“.  

По време на събитието в Плевен, местни земеделски производители, представители на асоциации и съюзи имаха възможност да получат информация и да зададат своите въпроси към експерти от Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“. Основни акценти бяха условията за кандидатстване, видове разходи допустими за финансиране по програмата, критериите за оценка на предложенията и приоритет при класиранията.

Основна цел на „Фонд за насърчаване на технологичния и екологичен преход на селското стопанство“, е предоставяне на своевременна целева подкрепа на българските земеделски производители, под формата на безвъзмездни средства, за бързо възстановяване от последиците от COVID-19 пандемията, преодоляване на проблемите, които възпрепятстват конкурентоспособността и устойчивостта на аграрния сектор и ускоряване на неговата адаптация към климатичните промени, екологизацията на производството, цифровата трансформация и подобряването на генетичните ресурси.

На събитието се предостави детайлна информация на заинтересованите страни за възможностите за кандидатстване, сроковете и условията на процедурата.

Процедура № BG-RRP-6.004 „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“ е с общ размер на безвъзмездната финансова помощ на стойност от 318 048 200,30 лева. От тях, минималният размер на допустимите разходи за едно предложение за изпълнение на инвестиция, представено от един кандидат, е 30 000,00 лв., без ДДС, а максималният размер на допустимите разходи е 1 000 000,00 лева без ДДС. Програмата е отворена за кандидатстване до 20 декември 2023 г.

Информационни събития и срещи с експерти бяха проведени също в Пловдив, Благоевград и Добрич. Повече информация можете да получите като последвате този линк: Държавен фонд „Земеделие“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?