1939

Брюксел натиска за повече биоторове, за да не зависим от Русия

Европейската комисия и страните от ЕС трябва да подкрепят прехода към органични торове и да станат по-малко зависими от руските торове. За това апелираха евродепутатите от Комисията по земеделие.   

Проекторезолюцията, одобрена с 38 гласа „за“, 7 „против“ и 2 „въздържал се“, гласи, че всички минерални торове, с изключение на те​зи, идващи от Русия и Беларус, трябва да продължат да бъдат временно освободени от вносни мита с цел стабилизиране на цените. Очаква се тя да бъде гласувана на някое от следващите пленарни заседания през февруари, съобщиха от пресцентъра на Европейския парламент. 

Евродепутатите подчертават, че Русия е злоупотребила с господството си в доставките на газ и е използвала торовете като политическо оръжие. По-нататъшното използване на тези торове рискува да подхрани руските военни усилия и да подкрепи други автократични режими.  

Депутатите призовават Комисията да разработи дългосрочна стратегия на ЕС за торовете и да представи стратегия на ЕС за устойчиви хранителни вещества в почвата до юни 2023 г.

Като се има предвид, че кризисният резерв не е достатъчен за справяне с нарастващите разходи за торове, които пък водят до увеличаване на производствените разходи, Европейската комисия и страните от ЕС трябва да подкрепят фермерите, докато пазарът се стабилизира и не се прилагат  алтернативи на минералните торове. 

За да се справят с проблема  с торовете, необходимо е държавите от ЕС да намерят решения чрез стратегическите си планове на ОСП и в този контекст да се прилагат повече екосхеми за насърчаване на органичното торене. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Съвет от големия брат със голямата дуууууупара

Съвет от големия брат със голямата дуууууупара

15.02.2023 | 00:24

Е тогава ще станем зависими от нашата дууууууупара Ама тя гладна горката кък ша затворим цикъла екологичен

Отговори
0 0
Тиква голяма енд Киро просташки къпини

Тиква голяма енд Киро просташки къпини

15.02.2023 | 00:12

Тиква голяма енд Киро просташки чииииййййут къмпани дрискат яко и наторяват яко плодородна Българска земя със екологичните си фекеееелии чииииифутски За контакти се обърнете към Изпълнителните ни и генерални за районите и страната директори Ристьо Иванов Тома Биков Иво Мирчев Последния може лично да ви натори малкия ви семеен бизнес и десет декара със екстраааааазаменти За юредически консултации ползвайте нашите експерти Лъчу Мозъка Другарката Фидосова Деситу вие знайте коя ПКП Герджиков и Близнашки За външни информации са обаждайте във Мадрид или във Враня на нашия дистрибутор на мечти или на Сопол Паси Доган е зает Той брой кеша Не го безпокойте моля А за Пеевски ли питате Откакто го фана магнита стана по производителен на поточната линия Там е И какви ги вади само Като да си наторите хиляда декара екологично качествени Най от Брюксел Не могат Меркел Макарон Шолц и Зеленясалия да го бият на републиканско

Отговори
0 0
Кафа от украйна

Кафа от украйна

14.02.2023 | 23:35

Ами ще им използваме Ла,йна,та на европейците за био тор! Про.ст.аци с пр.о.стаците ви европейски.. Русия велика! Путин занулянай ги тия украинци и почвай европейците!

Отговори
5 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?