Следвайте ни

Бик с тегло 1 тон и еленът Рудолф - атракцията на "Стекспо 2019"

viber icon

Най-големият бик от породата „Симентал“, тежащ над 900 килограма, и еленът Рудолф, който живее в с. Момчиловци, ще бъдат голямата атракция на изложението „Стекспо 2019“. Проявата, която ще събере в Международен панаир Пловдив фермери, наши и чуждестранни специалисти, ще се проведе на 1. и 2. ноември, като официалното откриване е на втория ден.

Тя се организира за четвърти път от Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България, с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите. Тази година съорганизатор са овцевъдите от Асоциацията за развъждане на млечната порода “Лакон”. Те ще представят най-елитните чистокръвни животни от породата. За първи път идват и овце от единственото в България  английско чистопородно стадо „Суфолк“, кръстено на едноименното графство във Великобритания. 

На изложението ще дефилират и различни породи говеда, като „Абердийн Ангус“, „Херефорд“, „Лимузин“, „Гаскон“, „Симентал“, „Шароле“, „Кианина“, „Маркиджана“, „Пиемонт“, както и кръстоски.

Най-големият бургер, правен досега, ще приготви екипът на Ути Бъчваров. Рок групите Kottarashky band, Валяк III-Добрич, Rock N Roll Train ще се погрижат за доброто настроение на гостите. 

Децата ще се забавляват и опознават животните на специална площадка. Те ще имат безплатен достъп до забавленията и до изложението. Билетът за възрастни струва 12 лева за един ден, а за двата дни – 20 лева.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?