49

Бабини рецепти помагат срещу плевели в градината

Понякога борбата с плевелите е мисия невъзможна. Въпреки това има много ефективни начини за елиминиране на нежеланите бурени от градината. Навремето, когато не са били известни препаратите за растителна защита, нашите баби са решавали проблема с ефикасни и евтини средства. Един от тях е вряща вода с добавка на сода. Този метод може значително да забави растежа на плевелите. По-добре е мястото да се обработва веднага след плевене. Друг вариант е към горещата вода да се добавят сол и оцет. За да приготвите разтвора, добавете 2 с. л. сол и 10 с. л. оцет към 1 л вода. Плевелите ще загинат няколко дни след третирането с този разтвор.

Опитните градинари са наясно, че няма начин, благодарение на който завинаги да се отърват от плевелите. Който и метод да изберете, най-вероятно ще трябва да го приложите повторно. Това се дължи на факта, че семената на плевелите се разнасят бързо от вятъра и птиците. Освен това те са в състояние да покълнат дори и от малки парченца от кореновата система, напомня www.actualno.com.

Хербицидите невинаги помагат да се отървете от плевелите. От друга страна, химикалите са токсични и опасни. Затова градинарите с по-малко площи предпочитат издърпването на разсада на ръка веднага след дъжд - от влажната почва те се отстраняват заедно с корена. В същото време появата на нови издънки значително се забавя. След като завършите ръчното плевене, трябва да съберете плевелите и да ги изхвърлите извън градината.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?